Inne kraje
Tutaj znajdziecie wpisy, recenzje i artykuły o jedzeniu w innych krajach niż Polska czy USA.
BUŁGARIA:
JEDZENIE W BUŁGARII. CZĘŚĆ 1 – WPROWADZENIE.
JEDZENIE W BUŁGARII. CZĘŚĆ 2 – DUŻO ULICZNYCH RÓŻNOŚCI.
JEDZENIE W BUŁGARII. CZĘŚĆ 3 – RESTAURACJE W SOFII.
JEDZENIE W BUŁGARII. CZĘŚĆ 4 – STREET FOOD W SOFII.
AUSTRIA:
WIEDEŃ NA JEDEN DZIEŃ. KANAPKI, WURSTY, SZNYCLE I DESERY.
IRLANDIA:
IRLANDIA NA TALERZU – WPROWADZENIE
IRLANDIA NA TALERZU. CZĘŚĆ 1 – OBIAD W AUNTY LENA’S
IRLANDIA NA TALERZU. CZĘŚĆ 2 – KLASYKI W CARAGH RESTAURANT.
IRLANDIA NA TALERZU. CZĘŚĆ 3 – IRLANDZKIE ŚNIADANIA.
IRLANDIA NA TALERZU. CZĘŚĆ 4 – ULICZNE KLIMATY.
IRLANDIA NA TALERZU. CZĘŚĆ 5 – JEDZENIE NA ENGLISH MARKET
NIEMCY:
WURSTY I KANAPKI, CZYLI ULICZNE JEDZENIE W SAARBRUCKEN
MONACHIUM NA WEEKEND. CZ. 1 – PRECLE, WURSTY, LEBERKASEN, CZYLI ULICZNE ŚNIADANIA I PRZEKĄSKI.
MONACHIUM NA WEEKEND. CZ.2 – GOLONKA, ZIEMNIAKI I PIWO.
NAJLEPSZY EUROPEJSKI STREET FOOD NA EUROPEAN STREET FOOD AWARDS 2022 W MONACHIUM
NAJLEPSZY KEBAB W BERLINIE, CZYLI MUSTAFA PO RAZ DRUGI
KUCHNIA PEŁNA NIESPODZIANEK, CZYLI KRÓTKA RELACJA Z WYPADU DO NIEMIEC
BITE CLUB MITTE, CZYLI BERLIŃSKI STREET FOOD
CURRY 36 I KLASYKA BERLIŃSKIEGO STREET FOODU
SŁOWACJA:
BACOVA FUJARA I WRÓBEL, KTÓRY OKAZAŁ SIĘ ŚWINIĄ, CZYLI SQUIRREL PUB W KOSZYCACH
NIE TYLKO SER, CZYLI ŚWIETNA AZJATYCKA KUCHNIA W KOSZYCACH
GOLONKA, ŻE KLĘKAJCIE NARODY I INNE CUDOWNOŚCI U GROLLA
KARPATSKA KUCHYNA – WARENIKI, SOLJANKA I INNE PYSZNOŚCI
CZECHY:
CZESKA PRAGA POZA TURYSTYCZNYM SZLAKIEM (NO PRAWIE) – CZĘŚĆ 2
CZESKA PRAGA POZA TURYSTYCZNYM SZLAKIEM (NO PRAWIE) – CZĘŚĆ 1
PRAGA 2022 – CHAOTYCZNIE, ALE KLIMATYCZNIE
TLUSTÁ MYŠ – CUDOWNY SKWAREK UKRYTY NA PRASKIEJ MALEJ STRANIE
PRAGA – PIWNYM SZLAKIEM. MINI PRZEWODNIK KULINARNO – PIWNY, CZĘŚĆ 1
PRAGA – PIWNYM SZLAKIEM. MINI PRZEWODNIK KULINARNO – PIWNY, CZĘŚĆ 2
PRAGA OD KUCHNI, CZYLI CO ZJEŚĆ U BRACI CZECHÓW
CO JEDZĄ BRACIA CZESI, CZYLI PRAGA OD KUCHNI PO RAZ DRUGI
WĘGRY:
HRABICZ NADAJE Z SZEGED – WĘGIERSKIE MENU OBOWIĄZKOWE CZYLI PALINKA I ZUPA GULASZOWA
PIERWSZY KONTAKT Z BUDAPESZTEM, CZYLI WIZYTA W BOB RESTAURANT
TRADYCYJNE WĘGIERSKIE SMAKI W HUNGARIKUM BISZTRO
ŚWIĘTO ROZPUSTY, CZYLI FESTIWAL MANGALICY W BUDAPESZCIE
SKANDYNAWIA:
KORV – Z KIEŁBASĄ PO SZTOKHOLMIE
MAXYMALNIE DOBRY FAST FOOD. Z WIZYTĄ W MAX BURGERS
KOPENHAGA I MALMO – ŚWIETNE JEDZENIE ULICZNE I DOSKONAŁE PIWO. CZĘŚĆ 1
KOPENHAGA I MALMO – ŚWIETNE JEDZENIE ULICZNE I DOSKONAŁE PIWO. CZĘŚĆ 2
MALMO I KOPENHAGA – ULICZNE KLASYKI
Finał European Street Food Awards Malmo 2019. Część 1
Finał European Street Food Awards Malmo 2019. Część 2
BAŁKANY:
W KRAINIE PRAHAMBURGERA, CZYLI OKLASKI DLA PLJESKAVICY
BAŁKANY WG WALENTEGO KANI – BELGRAD I SOFIA
TURCJA:
TURECKI STREET FOOD WG WALENTEGO KANI. CZĘŚĆ 1
TURECKI STREET FOOD WG WALENTEGO KANI. CZĘŚĆ 2
BRAZYLIA:
WYJŚCIE NA LAPA, CZYLI STREET FOOD Z BRAZYLIJSKICH ULIC
TAJLANDIA:
STREET FOOD W TAJLANDII. CZĘŚĆ 1 – KOH CHANG
TUNEZJA:
KOLACJA POD AFRYKAŃSKIM NIEBEM, CZYLI ŻRYĆ NIE UMIERAĆ
MAROKO: