Nowe wpisy TUTAJ
Cztery lata minęły od czasu, kiedy pierwszy raz postawiłem nogę w kraju, w którym narodził się ruch food truckowy. Wtedy nie dane mi jednak było odwiedzić ani jednego food trucka. Mimo to zebrałem sporo materiału, którego część znalazła się na blogu. Nie wszystko jednak. Wiedziałem, że wcześniej czy później wrócę do USA by uzupełnić materiał i rozbudować swoją relację.
I tak oto „nadejszła wiekopomna chwila”. Wracam! Tym razem nie sam, będzie mi towarzyszył Maciek Ochmanek z The Beef Bros.Oczywiście będziemy jeść. Dużo jeść. Odwiedzimy amerykańskie food trucki i miejsca ikoniczne, w których podają lub narodziły się najsłynniejsze street foodowe potrawy. Chcemy więcej jeść w klasycznych dinerach niż w sieciówkach, chcemy pokazać Wam Amerykę od kuchni. Kuchni, jaką wielbimy.
Plan maksimum zakłada (wstępnie) taką trasę:
Oczywiście, pomny poprzedniej wyprawy, wiem, że po wyjechaniu na highway plan może ulec zmianie, ale mamy kilka żelaznych punktów, których nie odpuścimy.
Na pewno odwiedzimy polskie food trucki (m.in. naszych Przyjaciół z Old Traditional Polish Cuisine w Nowym Jorku), opowiemy Wam także o amerykańskiej pizzy – czym różni się od europejskiej, zjemy dla Was mnóstwo klasycznie amerykańskich śniadań i kanapek, poszukamy najlepszych burgerów w odwiedzanych przez nas stanach, podpatrzymy amerykańską scenę food truckową podczas chicagowskiego zlotu food trucków i wyszukamy dla Was dania, których nie ma w Polsce. Specjalnie dla Was postaramy się w Cincinnati zjeść „najgorsze danie Ameryki” (wiecie już, o którą potrawę chodzi?), ale wpadniemy także na wypasione steki czy BBQ.
Stay tuned!
Partnerami wyprawy są:
Polsko – Słowacka Unia Kredytowa.
Patronat medialny nad wyprawą objął Dziennik Związkowy z Chicago.
Chcesz nas wesprzeć w zamian za reklamę/product placement lub inne aktywności podczas wyprawy? Pisz, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania: kontaktMAŁPAstreetfoodpolskaKROPKApl