W dzisiejszym odcinku rozmawiam z Michałem Kostrzewą z kieleckiej Sushiya. O tym, jak wybrał gastronomię zamiast kariery w budowlance, czym jest ramen, jak sezonuje się ryby, o tajemnicy ryżu, jaki serwują do sushi, w którym kierunku będzie rozwijać się Sushiya, o rynku sushi w Polsce, a także trochę o tym, jak zmieniła się kielecka gastronomia. Wyjaśniamy także czym jest omakase.
Obiecałem w podcaście, że powiem, jak smakował mi sezonowany 116 dni tuńczyk. Otóż zgodnie z tym, co w podcaście mówi Michał, smak rozwijał się jeszcze kilka minut po zjedzeniu. Najlepiej sami spróbujcie, przeżycie niesamowite, a Wasze otorb będzie jeszcze starsze niż to, które jadłem ;)
Lista płac:
Dżingiel – fantastyczny dżingiel jaki słyszycie w podcaście dostałem od zespołu Jedyna Maść. Jest to refren utworu „Mięso” z płyty Jedyna Maść – „Mięso” (United Records, 2012)
Montaż odcinka – Studio United Records/Marek Wrona
Sushiya – ul. Św. Leonarda 1 lok. G, 25-311 Kielce
FB – https://www.facebook.com/SushiyaKielce/
Aktualne menu – https://www.facebook.com/pg/SushiyaKielce/menu/
Poprzednie podcasty – https://streetfoodpolska.pl/tag/podcast/
Plik dźwiękowy: