close
Amerykańskie sieciówki. Część 11 – Red Lobster

Amerykańskie sieciówki. Część 11 – Red Lobster

0udostępnień

Red Lobster Hospitality LLC to amerykańska sieć restauracji typu casual dining z siedzibą w Orlando na Florydzie. Firma prowadzi działalność w Ekwadorze, Kanadzie, Malezji, Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Katarze, Meksyku i Japonii, a także w Stanach Zjednoczonych. Pierwsza restauracja Red Lobster została otwarta 18 stycznia 1968 r. w Lakeland na Florydzie przez przedsiębiorców Billa Dardena i Charley’a Woodsby. Pierwotnie nazywana „Przystanią dla miłośników owoców morza”.

Na wstępie od razu powiem, że idąc tam musicie liczyć się z wydatkiem zdecydowanie większym niż w innych sieciówkach. Ale też od razu powiem, że warto. O ile lubicie owoce morza oczywiście.

No to jedziemy. Na start dostaliśmy kapitalne bułeczki:

A potem już poszło.

Lobster & Langostino Pizza. Cieniutki, chrupiący spód, a na nim kawałki mięsa homara z Maine i norweskiego oraz langustynek, mozzarella, pomidorki i bazylia. Jeśli lubicie pizzę z owocami morza, to bylibyście zachwyceni. Ja byłem.

Petite Chilled Lobster-and-Shrimp Roll. Miękka, maślana bułeczka wypełniona (a nawet przepełniona) mięsem homara i krewetkami w firmowym majonezie i ziołach. Cudo.

Yucatan Shrimp. Trzy wielkie, soczyste krewety duszone w maślanym sosie z chili i limonki z karmelizowanym ananasem i świeżymi jalapenos. Słodko – rześko – pikantne.

Loaded Seaside Fries. Czyli przyprawione frytki z serem Monterey Jack, panierowanymi małżami i kremowym chowderem małżowym. Poezja!

Coś jeszcze? No tak. Rock Lobster & Steak. Grillowany na drewnie sezonowany stek (do wyboru New York Strip Steak lub wybrany przez Maćka Filet Mignon) z ogonem karaibskiego homara. Plus brokuły i mashed potatoes z kawałkami mięsa kraba. Cud, miód i orzeszki.

Podsumowując: Red Lobster to mekka dla miłośników owoców morza. Ceny do najniższych nie należą, ale smak i jakość potraw łagodzą moment płatności rachunku. Zdecydowanie polecam.

Red Lobster – https://www.redlobster.com

Partnerami wyprawy są:

Dobre z Lasu

 Polsko – Słowiańska Unia Kredytowa.

Patronat medialny nad wyprawą objął Dziennik Związkowy z Chicago.

Avanti Steak House. Miejsce z dobrym mięsem

Absolutna burgerowa czołówka. Hamburger z Karaibów

Dodaj komentarz