Street Food Polska Festival w Bytomiu! Od 31 maja do 2 kwietnia 2019 roku zapraszamy na pierwszą w Bytomiu edycję streetfoodowego festiwalu, który odbędzie się na Rynku w Bytomiu. Oprócz najlepszych, starannie wyselekcjonowanych food trucków, czyli ciężarówek serwujących jedzenie, organizatorzy przewidzieli również inne atrakcje.

Street food, czyli jedzenie uliczne, to popularna na całym świecie forma serwowania posiłków. W towarzystwie rodziny lub znajomych, na świeżym powietrzu, w nieformalnej atmosferze – wtedy jedzenie smakuje najlepiej. Dlatego zaprosiliśmy do Bytomia food trucki z różnorodną ofertą kulinarną, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie:
- Magic Lemonade będzie serwować orzeźwiające, kolorowe lemoniady w oryginalnym wykonaniu.
- Szaszłykarnia.pl to kiełbasa jak przed laty, małosolny jak od babci i szaszłyki w autorskich marynatach z mięsa z małej ubojni.
- Pyszne, kolorowe lody na ciekłym azocie przygotuje Colorfood Truck
- San EscoBar Food to kuchnia w stylu kolumbijskim – placki kukurydziane, grillowane mięsa, dania wegetariańske i wegańskie, bezglutenowe z dodatkiem egzotycznych warzyw i aromatycznych sosów – hogao, chimichurri i guacamole.
- Burritos, tacos, quesadillas – klasykę kuchni tex-mex zaserwuje Tio Malo.
- Fabryka Frytek – fries & fingerfood to pyszne, chrupiące frytki belgijskie, wyjątkowe, oryginalne belgijskie sosy oraz przekąski w stylu fingerfood.
- Ręcznie lepione, domowe pierogi w wielu ciekawych smakach, gotowane lub smażone, będzie serwować Pierogowe love.
- Owoczek – Świeże Owoce w Czekoladzie zgodnie z nazwą serwować będzie świeże owoce oblane czekoladą. Do wyboru mleczną, deserową lub białą.
- Bieszczadzki street food regionalny reprezentować będzie Bieszczadzka Ambusada. W ich ofercie znajdziecie pyszne proziaki z róznymi farszami.
- Sezonowane steki, mięciutkie żeberka i soczyste burgery. Klasykę amerykańskiego BBQ serwować będą B.B.Kings
- Złote Paluchy Churros serwują pierwsze i jedyne takie churros w kraju. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku, nietłuste i rozpływające się w ustach. Podawane zawsze z cukrem pudrem, opcjonalnie z cynamonem oraz sosem do wyboru
- Gumiklyjzy Food Truck serwuje kluski śląskie w najlepszym, street foodowym wydaniu.
- Manufaktura Krakowska – Soczysta wołowina w ciemnym lub jasnym pieczywie i mnóstwo pysznych dodatków, takich jak placek ziemniaczany lub sadzone jajo. Można również złożyć własnego burgera ZE WSZYSTKIMI DOSTĘPNYMI SKŁADNIKAMI.
Street Food Polska Festival w Bytomiu- czas trwania festivalu: Piątek: 14.00-21.00 Sobota: 11.00-21.00 Niedziela: 11.00-20.00