Pizza Ricca, czyli dobra pizza w Kołobrzegu. - Street Food Polska
close

Pizza Ricca, czyli dobra pizza w Kołobrzegu.

0udostępnień

Bardzo zgłodniałem i miałem ochotę zamówić pizzę na wynos. Długo zastanawiałem się jaki lokal wybrać, no i wypadło na Pizzerię Rica w Kołobrzegu.

Dzwonię do lokalu i wybieram pizzę numer 21 Arizona (sos pomidorowy, ser, papryka, kukurydza, pieczarki, kurczak). Ponieważ nie przepadam za pieczarkami w pizzy, wymieniam je na ser grecki typu feta.
Po 25 minutach zamówienie zostaje dowiezione (co ważne, można płacić kartą również przy wyborze opcji na dowóz).

Lokal oferuje także promocje:
-20% „Nauka popłaca” – oferta dotyczy pizzy dużej i max dla uczniów i studentów
– 50% „Sto lat!” – masz urodziny? To najlepszego! Masz zniżkę na Maxa !
= „Happy Hours” – 12.00-14.00 (poniedziałek – piątek) do pizzy Max, mała gratis.

11354782_1113052308711110_685045160_n 11291743_1113052312044443_1022016156_n 11354945_1113052318711109_867135831_n 11279988_1113052305377777_1226603322_n 11303451_1113052315377776_366517277_n

Pizza przyjechała do mnie bardzo ciepła. Ciasto jest chrupiące i niezbyt grube (takie właśnie lubię). Ilość składników była wystarczająca, ser ładnie się ciągnął.

11301567_1113052328711108_1826085019_n 11289732_1113052322044442_1613535717_n 11131858_1113052325377775_1025154124_n 11262334_1113052338711107_1888999928_n
Pizzę pochłonąłem w parę chwil delektując się każdym kawałkiem przepysznego ciasta.
A to wszystko za 21.90 zł.
Otrzymałem z zamówieniem również kartę stałego klienta na której zbiera się loga pizzeri (po zebraniu 4 otrzymuje się małą pizzę, po zebraniu 8 średnią, a po zebraniu 12 maxa.

11301562_1113052335377774_675623754_n11304348_1113052332044441_889886022_n
Podsumowując: pizzę Ricca w Kołobrzeg mogę z czystym sumieniem polecić każdemu.
Testował: ic_kolobrzeg

Pizza Ricca – ul. Wylotowa 87 (przy osiedlu Jantar), 78-100 KołobrzegFejsbuk: https://www.facebook.com/PizzaRicca
WWW: http://www.pizzaricca.pl/

Street Food Polska Festival w Galerii Łódzkiej 6 i 7 czerwca

Kopenhaga i Malmo – świetne jedzenie uliczne i doskonałe piwo. Część 2

Dodaj komentarz