Żarcie Na Kółkach w świątecznej odsłonie podczas targów Mustache Yard Sale - Street Food Polska
close

Żarcie Na Kółkach w świątecznej odsłonie podczas targów Mustache Yard Sale

0udostępnień
17 grudnia 2016Żarcie na kółkach1576Przeglądy

W ostatni przedświąteczny weekend powraca Mustache Yard Sale – największe targi mody i designu, a wraz z nimi ze snu zimowego budzi się Żarcie Na Kółkach. Kolejna, już 23. edycja targów zaskoczy nową przestrzenią i rekordowa liczbą wystawców.  W strefie jedzeniowej będzie można przebierać w smakach i wyjątkowych ofertach kulinarnych lokalnych gastronomii. Wszystko to już 17 i 18 grudnia w historycznym budynku Wschodniej Hali Mirowskiej. 

To już 8 rok, kiedy Mustache.pl, skutecznie umacnia swoją pozycję lidera targów mody niezależnej, dlatego dzisiaj Yard Sale śmiało można nazywać prawdziwym miejskim festiwalem. Poprzednia, grudniowa edycja zgromadziła ponad 40. tysięcy osób, aktywnie uczestniczących w zakupowo-rozrywkowym szaleństwie. Tradycyjnie już koncepcja targów zakłada podział przestrzeni na dedykowane strefy: Fashion, Concept i Kids uzupełnione o strefę gastronomiczną.

Patronat nad strefą gastronomiczną objęło Żarcie Na Kółkach, które po raz kolejny zaopiekuje się niecodziennymi doznaniami kulinarnymi wszystkich odwiedzających. Na miejscu, goście spotkają się zarówno ze stacjonarnymi gastronomami, jaki i tymi na kółkach. Jedno jest pewne, na pewno będzie pysznie. 

Pierwszy dzień targów zostanie zwieńczony legendarnym afterparty organizowanym w klubie NIEBO, gdzie nie zabraknie kolektywów Flirtini czy Rapperoni. Przestrzeń będzie otwarta dla gości od 12:00 do 19:00. Wejście na Mustache Yard Sale jest bezpłatne, a wejściówki na afterparty będzie można odebrać podczas targów w strefie organizatora.

Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/600223660185539/


Kontakt dla mediów: 

Sara Wołczyńska

sara@zarcienakolkach.com

515 656 932

Lista wystawców:

Agnes Woowegańskie przetwory i nie tylko!

Beef’N’Roll – food truck z burgerami z soczystej wołowiny. 

BEIRUT hummus & music bar – libańska kuchnia ze wspaniałym hummusem na czele. 

Biotini – dystrybutor najwyższej klasy herbat, kaw oraz ziół ekologicznych z małych plantacji na całym świecie.

COCO BOWLS Warsaw – raw, wegańskie słodycze i desery.

Coffee Republic – mikropalarnia z wyśmienitą kawą

Colours of Coffee – wyjątkowa mieszanek kaw oraz kaw jednorodnych ze szwedzkiej palarni Johan & Nyström.

Francuska Robota – francuskie naleśniki.

Inny Wymiar – kuchnia i bar – polski comfort food w restauracyjnym wydaniu.

Jednorożec Lody tradycyjne – pyszne lody naturalne. 

eMeSeN – wyjątkowa kawiarnia.

Krowarzywa – wegańskie burgery ze świeżymi dodatkami.

Lokalne Farmazony – pyszne kanapki z soczystym szarpanym mięsem.

Maison de Thé – obszerny asortyment herbat z całego świata.

MAROU, Faiseurs de Chocolat – Wyjątkowa, ręcznie tworzona czekolada Marou,

która zachwyca podniebienia smakoszy na całym świecie.

Natura Cold Press – soki wyciskane metodą Cold Press.

PASTA Mobile – Trzy rodzaje włoskiego makaronu, trzy rodzaje sosów (nie są to sosy typowo włoskie), do tego świeże desery owocowe i zimna lemoniada własnej roboty.

SnobPop – ręcznie robiony popcorn w karmelu z naturalnymi dodatkami najwyższej jakości.

Sucré – francuskie bistro z krótką kartą dań przyrządzanych od podstaw na miejscu.

Vincent Boulangerie Patisserie – świeżo wypiekane croissanty, quiche, tarty owocowe i prawdziwie francuskie pieczywo według starannie opracowanych receptur.

Zapiekanka Snack Bus – polski fast food w najlepszym wydaniu.

Zmiany Zmiany – batony ze składników pochodzenia roślinnego (orzechy, owoce, pestki, nasiona), bez niepotrzebnych i niezdrowych dodatków.

Rzeszów na szybko – kebab, burrito i quesadilla

Epicure Magazine nr 2 już jest! Pobierz za darmo!

Dodaj komentarz