Epicure Magazine nr 2 już jest! Pobierz za darmo! - Street Food Polska
close
Epicure Magazine nr 2 już jest! Pobierz za darmo!

Epicure Magazine nr 2 już jest! Pobierz za darmo!

0udostępnień
18 grudnia 2016Epicure Magazine1098Przeglądy

Udało się! Zdążyliśmy przed Świetami i oddajemy w Wasze ręce drugi numer Epicure Magazine. Plany były nieco inne, miał być dwukrotnie obszerniejszy, ale pewne względy spowodowały, że ostatecznie dostajecie numer z większą ilością stron, choć nie tak gruby jak planowaliśmy. Niemniej mam nadzieję, że zebrany tutaj kontent wynagrodzi Wam oczekiwanie. Druk prawdopodobnie jeszcze przed Nowym Rokiem. Od nr 2 drukowaną wersję EM znajdziecie m.in. we wszystkich restauracjach sieci North Fish :) Nie przedłużam, zachęcam do pobierania (najlepiej wygląda na tabletach 9-10″). 

W numerze 2 Troyann pisze o swojej miłości do muzyki, o tym, jak to ona decyduje, gdzie pojedzie. Irek „Grr” Grzybowski recenzuje płyty. Czasami zimne, czasami nostalgicz- ne, ale zawsze pełne pasji i buzujące emocjami. Uwaga, grzecz- nie nie jest, ale Grr…a muzyka! Michał Krzaklewski zabierze nas na festiwal Burning Man, by pokazać samochody rodem z planu filmowego Mad Maxa. Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska w roz- mowie z Epicure Magazine opowiadają o miłości do słodyczy i jak stworzyli w Warszawie cukiernię, która śmiało może konkurować z najlepszymi na świecie. Michał Turecki relacjonuje długo wycze- kiwany wyjazd do Budapesztu i podpowiada, gdzie zjeść pulled pork z mangalicy, a gdzie napić się craftowego piwa. Odwiedzimy Belvarosi Disznotoros – mięsną świątynię, wpadniemy też do najstarszej cukierni w Budapeszcie. Damian Tomalik opowiada, co działo się podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze. Stefan Mikulski rozpoczyna cykl o rzemieślniczych piwach, nie tylko dla hopheadów. Podajemy też przepisy na rozgrzewające dania – swoje sekrety zdradzają Walenty Kania i Pot Spot. Przyjaciele z bloga Ale Meksyk opowiedzą, czym różni się tequila od mezcalu i podadzą Wam przepis na egzotycznego drinka. Królowa Klasycznej Burleski, czyli Pin Up Candy, specjalnie dla nas tłumaczy między innymi, czym jest burleska, co sprawia jej największą przyjemność i jakie ma plany na przyszłość. Antonia Zofia Tereszko pokaże Wam Wrocław w swoim obiektywie. Wrocław odwiedzimy także, by wspólnie z Piotrem Gładczakiem spróbować tamtejsze- go street foodu. Maciek Bielawski zdradzi historię korespondencji z Lou Reedem.

NUMER 2 POBIERZESZ KLIKAJĄC W OKŁADKĘ:

ME nr2 tablet

Miłej lektury!

Żarcie Na Kółkach w świątecznej odsłonie podczas targów Mustache Yard Sale

Zimowy Festiwal Dobrego Smaku – kilka gorzkich uwag

Dodaj komentarz