close
WANTED – dobre mięso z food trucka

WANTED – dobre mięso z food trucka

0udostępnień
20 lipca 2021277Przeglądy

Food truck WANTED stacjonuje w Mielnie, pracują w nim szefowie kuchni, a specjalizuje się w burgerach i szarpankach. Czyli można powiedzieć, w najnudniejszym, najczęściej oferowanym street foodzie ;) No ale gdyby byli nudnymi odtwórcami to bym o nich przecież nie pisał. A więc co wyróżnia tego trucka spośród miliona innych z podobnym asortymentem? O tym poniżej.

Pierwszy raz miałem okazję spróbować ich podczas zlotu w Szczecinku. Tam przyjechali, na naszą prośbę, z szarpankami.

Postanowiliśmy spróbować zarówno kurczaka jak i wieprzowiny. No to jazda. na pierwszy ogień poszedł Wild Cock, czyli szarpany kurczak w sosie BBQ chipotle z piklowaną modrą kapustą, krążkami cebulowymi i jalapeno. Muszę przyznać, że od razu zrobił dobre wrażenie.

Kurczak okazał się bardzo soczysty, a przyznam, że nieco się bałem iż dostanę suchego. Na szczęście chłopaki „umią w mięsa”. Dodatkowe nawilżenie i tonę smaku dodał świetny barbek z chipotle – dymny i lekko pikantny. Swoje dołożyła piklowana modra kapusta i marynowane jalapeno. Smak krążków cebulowych wyczuwalny w tle fajnie podkręcał całość. Generalnie mamy w tej kanapce „wojnę” słodkiego z pikantnym, co bardzo mi się podoba, bo zdecydowanie ożywia smak całości. No i świetna maślana buła, która nie rozpada się i do końca trzyma składniki w ryzach. I jeszcze jedna uwaga – burgery i piętrowe kanapki zwykle pięknie wyglądają przed zawinięciem ich w papier. Później zwykle mocno tracą, bo zostają spłaszczone. W WANTED potrafią je podać naprawdę ładnie:

Pora na wieprzowinę. Wybrałem Wild Pulled Pork, w skład którego weszła soczysta szarpana wieprzowina, znany z poprzedniej kanapki sos BBQ chipotle, piklowana cebula i coleslaw z sosem musztardowo – limonkowym.

Smaki świetnie się tutaj uzupełniają, całość jest bardzo soczysta i rześka.

W Kołobrzegu serwowali burgery, w których jak sami mówią, czują się najlepiej.

Z uwagi na tłumy jakie przyszły jeść, zdążyłem spróbować tylko jednego burgera – Wild Bacon. Bułka znana z szarpanek, a w niej 170 g soczystej, wysmażonej wg życzenia wołowiny, sos burbon BBQ, ser cheddar, piklowe ogórki, takież jalapeno i POTRÓJNY bekon.

Świetny burger! Lekko pikantny, bardzo soczysty, sycący. I bardzo fotogenicznie podany, co docenią ludzie wrzucający foty na Insta czy inne socjale. A potrójny bekon naprawdę robi robotę.

Podsumowując: cieszę się bardzo, że spotkałem na swojej drodze tego food trucka. Lubię jeść z trucków, w których pracują ludzie z pasją, którzy bawią się tym co robią, a tutaj takich właśnie spotkacie. I cieszę się, że jeszcze nie raz będę miał okazję jeść ich mięsa. Do zobaczenia na szlaku!

WANTED Food Truck – Wojska Polskiego 2-4, 76-032 Mielno

Facebook – https://www.facebook.com/WantedTruck

Wypiekane – coś drgnęło na Prokocimiu

Coco Loco Boyzzz – Karaiby z azjatycką nutą

Dodaj komentarz