Każdy mieszkaniec Ursynowa pizzerię Rimini pewnie zna. Lokal istnieje od kiedy pamiętam i pizza zawsze była tam bardzo w porządku. Niestety przez ostatnie kilka lat jakoś nie złożyło się tak, żebym się tam pojawił. Postanowiłem naprawić swój błąd i wracając z kina wstąpić na pizzę. Nie jestem fanem zbyt dużej ilości składników na pizzy, dlatego wersja z serem i salami jest dla mnie w zupełności wystarczająca. W tej pizzerii znajdziemy takie połączenie pod nazwą Caciatore, która w dużym rozmiarze kosztuje 24 zł, czyli jak na warszawskie standardy całkiem niewiele. Na pizzę czekamy jakieś 15 minut, pewnie dlatego, że oprócz nas w lokalu było już mało osób. W tym czasie na stole pojawia się sos pomidorowy, od którego zacznę ten krótki opis. Sos koniecznie do poprawy. Smakuje właściwe jak delikatnie przyprawiony sok pomidorowy. Raczej nadaje się tylko do maczania końcówek. Zresztą sama pizza sosu nie potrzebuje. Ciasto jest dobrze wypieczone, cieniutkie, dobrze trzyma składniki. Zarówno sera, jak i salami mamy na pizzy całkiem sporo. Ser jest fajnie przypieczony, jednak raczej nie z tych ciągnących się.
Podsumowując, pizzeria dla wielu kultowa, pizza u nich zawsze mi smakowała i, w mojej opinii, nadal trzyma dobry poziom.
Pizzeria Rimini, Roentgena 1, Warszawa
WWW: http://www.rimini.pl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pizzeria-Rimini/139665282753783
Ulotka z cenami: http://www.commart.pl/klient/rimini/RIMINI_ulotka.pdf