Z niekłamaną duma przedstawiam pierwszy odcinek podcastu Street Food Polska On Air. Rozmawiam w nim z Agnieszką Delkowską, znaną również jako Lady Kitchen, o kuchni góralskiej.
Co to jest oscypek i jaki jest prawdziwy? Kiedy kupować? Jak odróżnić oryginalnego oscypka od tego produkowanego w Radomiu? Czy na Krupówkach chcą nas otruć? Dlaczego skwarki są zdrowe? Wojny o kwaśnice i co to jest sałaciorka? Co Agnieszkę wkurza w gastronomii?
To kilka tematów, jakie poruszamy w naszej rozmowie. Zapraszam do słuchania i z góry proszę o wybaczenie – to mój pierwszy raz :)
Chętnie wysłucham Waszych uwag – piszcie w komentarzach.
Lista płac:
Dżingiel – fantastyczny dżingiel jaki słyszycie na starcie i na mecie odcinka dostałem od zespołu Jedyna Maść. Jest to refren utworu „Mięso” z płyty Jedyna Maść – „Mięso” (United Records, 2012)
Montaż odcinka – Studio United Records/Marek Wrona
Nasz fan page – https://www.facebook.com/Street-Food-Polska-On-Air-363916274344363/
Plik dźwiękowy:



