Startujemy z podcastem – SFP on Air. Odcinek 1 - Street Food Polska
close
Startujemy z podcastem – SFP on Air. Odcinek 1

Startujemy z podcastem – SFP on Air. Odcinek 1

0udostępnień

Z niekłamaną duma przedstawiam pierwszy odcinek podcastu Street Food Polska On Air. Rozmawiam w nim z Agnieszką Delkowską, znaną również jako Lady Kitchen, o kuchni góralskiej.

Co to jest oscypek i jaki jest prawdziwy? Kiedy kupować? Jak odróżnić oryginalnego oscypka od tego produkowanego w Radomiu? Czy na Krupówkach chcą nas otruć? Dlaczego skwarki są zdrowe? Wojny o kwaśnice i co to jest sałaciorka? Co Agnieszkę wkurza w gastronomii?

To kilka tematów, jakie poruszamy w naszej rozmowie. Zapraszam do słuchania i z góry proszę o wybaczenie – to mój pierwszy raz :)

Chętnie wysłucham Waszych uwag – piszcie w komentarzach.

Lista płac:

Dżingiel – fantastyczny dżingiel jaki słyszycie na starcie i na mecie odcinka dostałem od zespołu Jedyna Maść. Jest to refren utworu „Mięso” z płyty Jedyna Maść – „Mięso” (United Records, 2012)

Montaż odcinka – Studio United Records/Marek Wrona

Nasz fan page – https://www.facebook.com/Street-Food-Polska-On-Air-363916274344363/

Plik dźwiękowy:

Street Food Polska on Air – odcinek 1
To my gadamy
Serki krowie a la oscypek, genialne rydze marynowane, brusznica i inne pyszności
Oryginalny oscypek (ponad 70% mleka owczego)
Bacówka – to tu robi i wędzi się oscypki

Amerykańskie sieciówki. Część 3 – Denny’s

Do Syta. Jak piszą, tak jest

Dodaj komentarz