Long Chili Cheese z grillowaną wołowiną, czyli wizyta w Burger King - Street Food Polska
close
Long Chili Cheese z grillowaną wołowiną, czyli wizyta w Burger King

Long Chili Cheese z grillowaną wołowiną, czyli wizyta w Burger King

0udostępnień

Ponieważ w Kielcach Burger Kinga nie mamy, więc ilekroć  jestem w mieście, w którym Król swój lokal posiada korzystam skwapliwie z okazji by wejść i chociaż jednej kanapki spróbować. Tak było i tym razem. Podczas pobytu w Warszawie wpadłem do Złotych Tarasów i zamówiłem sobie kanapkę pod nazwą Long Chili Ceese, wersja z wołowiną. Koszt: 12,95 zł.

 

Zgodnie z nazwą jest długi (choć na zdjęciach wyglądał na dłuższy):

 

[singlepic id=490 w=320 h=240 float=]

 

A jak mawia pewien znany finansista: lepiej mieć długi… niż krótki. Bułka mieści w sobie dwa solidne wołowe kotlety. Zaglądam do środka:

 

[singlepic id=491 w=320 h=240 float=]

 

Oprócz grillowanych hamburgerów widzę roztopiony ser i plasterki jalapeno. I sos. I tyle. I git, bo ja sobie taką prostotę cenię nad wyraz. W sieciówkach najbardziej smakują mi te hamburgery, które stawiają na klasykę: mięso, ser, pikle, sos. A tak jest właśnie w Long Chili Cheesie z wołowiną. Nic nie zakłóca mi smaku grillowanej wołowiny, dodatki jedynie podkreślają jej smak.

Bułka mięciutka i smaczna, kotlety soczyste i wyraziste w smaku, ser dobrze roztopiony, chili przyjemnie ostre. Jestem na TAK.

 

Hamburger De Lux XXL, czyli Arek wraca do Paydy

Szałpiw i jego Rojber

Dodaj komentarz