Ostatnio, jeśli chodzi o jedzenie, miałem kilka słabszych dni, najpierw był słaby kebab, kilka dni później trafiłem do lokalu, którego nawet nie będę opisywał. Może dam mu kolejną szansę, kiedy przeniesie się na nowe miejsce. Dzisiaj jednak szczęście się do mnie uśmiechnęło. Jakoś tak się składa ostatnio, że często, żeby nie powiedzieć cały czas, mam ochotę na kebaba. Lokal który udało mi się dzisiaj odwiedzić miałem na oku już od jakiegoś czasu.
Plac Wolnica to jedno z bardziej reprezentacyjnych miejsc krakowskiego Kazimierza. Otoczony jest przez różne knajpki, to sprawia, że głodny ma z czego wybierać. Ja swoje kroki skierowałem do Kebabu pod 13. Bardzo ładny, nowoczesny wystrój zachęca do zamówienia. Menu jest bardzo czytelne a ceny podobne jak w innych lokalach tego typu.
Zamawiam jagnięcego kebaba w chlebku arabskim i robiąc kilka zdjęć zaczynam rozmowę z przesympatyczną obsługą. Po kilku chwilach dostaję w swoje ręce talerz z moim daniem. Pierwsze wrażenie jest doskonałe, wszystko wygląda i pachnie świetnie. Wgryzam się w chlebek i jestem zachwycony, smak mięsa wychodzi zdecydowanie na pierwszy plan, jest go dużo i jest naprawdę pyszne. Dodatki są świeże, a sam chlebek chrupiący. Łagodny sos czosnkowy robiony na miejscu cudownie podkręca smak. Zjadłem ze smakiem. Bardzo dobry kebab, w stu procentach wart swojej ceny.
Doceniam że wszystko, łącznie z pastą do najostrzejszego kebaba robione jest na miejscu, doceniam smak mięsa i świeżość dodatków, doceniam czystość lokalu i sympatyczną obsługę. To świetne miejsce, jeśli macie ochotę na naprawdę pysznego kebaba. Ja na pewno będę wracał. Chciałem jeszcze zaznaczyć, że na wielki głód polecam kebaba w bułce xxl, widziałem ją, jest ogromna. Pewnie kiedyś się na nią skuszę. Recenzja krótsza niż zwykle, ale nie ma się co rozpisywać, idźcie i jedźcie, czy jakoś tak.
Ceny: kebab jagnięcy w chlebku arabskim – 14 zł
Kebab pod 13, Plac Wolnica 13, Kraków
Strona na Facebooku: https://www.facebook.com/pages/Kebab-Pod-13/671463486283553?fref=ts