http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2017/03/tost-4-1050x700.jpg

Roast Toast – nowy food truck i nowości w Momo Smak

Przemek z Burger Slow Food ciągle zaskakuje nowymi pomysłami. To jedna z najbardziej niespokojnych food truckowych dusz, która nie może usiedzieć w miejscu i śledząc trendy ciągle myśli o nowościach możliwych do zaadaptowania w niewielkiej kuchni na kołach. Tym razem w nowy sezon wchodzi z projektem Roast Toast. Czym nas zaskoczy?
Koncept wygląda bardzo ciekawie. Własny, pieczony chleb tostowy a wewnątrz fajne i niespotykane składniki. Szarpana wieprzowina (oraz wołowina), które powoli wypierają z rynku burgery, w towarzystwie mocno nieoczywistych dodatków.

Pierwsza kompozycja to ostry ser kozi z malinami i marynowanym w soku z ogórków kiszonych burakiem. Brzmi hardkorowo? To dorzućcie jeszcze gruszkę i wolno pieczoną przez dwanaście godzin wieprzowinę. Gwarantuję Wam, że (po drobnych korektach) – petarda!

A może przekona Was salsa pomidorowa z nachosami i ciągnącym się serem w akompaniamencie jalapeno? Nas przekonuje i to pomimo dość szybkiej przemiany materii żołądka Kaszpira po ostrym :-)

A co nowego w Momo Smak?

Otóż nasi ulubieńcy od pierożków przygotowują się do nowego sezonu testując nowe dania i budując nowego food trucka. Czego zatem możemy spodziewać się w najbliższych tygodniach?

W ostatnich dniach doszło bardzo ciekawe danie z makaronem pszennym, czyli Hong Kong Bay (20 złotych) – słodko-pikantna wersja z fantastycznym sosem, warzywami i wołowiną lub kurczakiem do wyboru.

I kolejna nowość – coś absolutnie fenomenalnego – smażony w woku boczek po chińsku, rewelacyjna alternatywa dla schabu serwowana z marynowanymi na ostro cebulkami.

Szczerze przyznam, że to kolejna perełka, którą na pewno kupią fanatyków dalekowschodniej kuchni (zwłaszcza, że Viet Street Food przymierza się do podobnego dania) ;-)

Kaszpir