To pierwszy z serii podcastów o włoskiej kuchni. A właściwie o „gusto italiano”, czyli włoskim smaku. Wspólnie z Jackiem Klesykiem, najlepszym jazzmanem wśród kucharzy i najlepszym kucharzem wśród jazzmanów będziemy przedstawiać Wam kuchnię włoską, jej smaki, aromaty i ciekawostki. Opowiemy o włoskich składnikach i włoskich daniach. Ten odcinek potraktujcie jako luźną zapowiedź kolejnych. Miał być co prawda o pizzy, ale… Jak się przy jednym stole spotka dwóch takich gadułów jak my, to plany się sypią. Dlatego proszę pokornie o wybaczenie, a do tematu pizzy na pewno kiedyś wrócimy.
A poniżej znajdziecie kilka zdjęć smakołyków, jakie można zjeść w Piatto D’Oro – włoskiej restauracji, w której nagrywaliśmy podcast.
Lista płac:
Dżingiel – fantastyczny dżingiel jaki słyszycie w podcaście dostałem od zespołu Jedyna Maść. Jest to refren utworu „Mięso” z płyty Jedyna Maść – „Mięso” (United Records, 2012)
Montaż odcinka – Studio United Records/Marek Wrona
Piatto D’oro Ristorante & Pizzeria – ul. Św. Leonarda 11, 25-311 Kielce
FB – https://www.facebook.com/piattodoroPL
Aktualne menu – https://www.piattodoro.pl/restauracja/piatto-d-oro-ristorante-pizzeria
Italian Chef Polska – https://www.facebook.com/italianchefpolska
Poprzednie podcasty – https://streetfoodpolska.pl/tag/podcast/
Plik dźwiękowy: