close
Podcast nr 5 – Sushiya

Podcast nr 5 – Sushiya

0udostępnień
8 listopada 2019219Przeglądy

W dzisiejszym odcinku rozmawiam z Michałem Kostrzewą z kieleckiej Sushiya. O tym, jak wybrał gastronomię zamiast kariery w budowlance, czym jest ramen, jak sezonuje się ryby, o tajemnicy ryżu, jaki serwują do sushi, w którym kierunku będzie rozwijać się Sushiya, o rynku sushi w Polsce, a także trochę o tym, jak zmieniła się kielecka gastronomia. Wyjaśniamy także czym jest omakase.

Obiecałem w podcaście, że powiem, jak smakował mi sezonowany 116 dni tuńczyk. Otóż zgodnie z tym, co w podcaście mówi Michał, smak rozwijał się jeszcze kilka minut po zjedzeniu. Najlepiej sami spróbujcie, przeżycie niesamowite, a Wasze otorb będzie jeszcze starsze niż to, które jadłem ;)

Lista płac:

Dżingiel – fantastyczny dżingiel jaki słyszycie w podcaście dostałem od zespołu Jedyna Maść. Jest to refren utworu „Mięso” z płyty Jedyna Maść – „Mięso” (United Records, 2012)

Montaż odcinka – Studio United Records/Marek Wrona 

Sushiya – ul. Św. Leonarda 1 lok. G, 25-311 Kielce

FB – https://www.facebook.com/SushiyaKielce/

Aktualne menu – https://www.facebook.com/pg/SushiyaKielce/menu/

Poprzednie podcasty – http://streetfoodpolska.pl/tag/podcast/

Plik dźwiękowy:

POBIERZ

Atelia/Luxor – dobre spanie i dobre jedzenie w Lublinie

Dodaj komentarz