close
Po prostu dobry kebab, czyli wizyta w Adana Kebab

Po prostu dobry kebab, czyli wizyta w Adana Kebab

0udostępnień

Po oddaniu krwi pojechałem na kebaba i nie piszę tego by się pochwalić – po prostu byłem głodny. Dodam tylko, że ADANA Kebab miał akcję,  w której można było za oddanie krwi dostać darmowego kebaba. Problem w tym że, akcja była kilka miesięcy temu, a ja dowiedziałem się o niej (jak i o kebabie) niedawno. Szkoda. Ale nie o tym ma być ten wpis. Bo o kebabie ma być przecież. Pan za ladą widząc po mnie, że oddawałem wcześniej krew (komplet czekolad trzymanych w dłoni i opatrunek na ręce), powiedział mi, że trochę się spóźniłem na promocję z oddawaniem krwi za kebaba. Tak czy inaczej, zamawiam kebab na cienkim, wołowo-barani z mieszanym sosem, w cenie 10 zł. Od razu ostrzegam, że cena może być już nieaktualna, bo menu, które wisiało na ścianie informowało, że kebab ten kosztuje 11 zł. Pan z obsługi wyjaśnił mi, że to nowe menu i będzie aktualne za jakiś czas. No ale do rzeczy, czyli mięcha. Na kebaba czekałem chwilę (ok. 5-7 minut). Na starcie plus, bo był ciepły (byłem ostatnio w takim kebabie co mi zimny podali), mięso dobre, ale bez jakiejś przesadnej rewelacji, w tym pomidor, jakaś sałata (wyglądała jak lodowa) i elegancki sos. Czerwony ostry bardzo dobry, ale nie wiem czy nie lepszy jest w Amricie, a łagodny był niezły, ale nie jakiś odkrywczy i nieziemski, za to lepszy niż w Amricie :).

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Całość bardzo smaczna i warta swojej ceny. Nie jest to najlepszy kebab w Warszawie, ale jest dobry. Nie najadłem się po same uszy, ale byłem najedzony. Podsumowując polecam odwiedzić to miejsce, bo warto.

Adana Kebab to dwa lokale. Pierwszy z nich działa pod adresem Belgradzka 21A (881-406-406) i obejmuje dostawą Kabaty, Natolin oraz Imielin. Drugi lokal znajduje się przy Puszczyka 9 (535-258-258) oraz obejmuje dostawą Stokłosy, Ursynów, Poleczki, Służew oraz Mokotów (informacja z fan page Adana Kebab).

Adana Kebab nawiedził Michał Jaszczur. 

W poszukiwaniu wietnamskich przysmaków. Część 3 – PHO14

Kebab jak przed laty i hot dog extradługi

Dodaj komentarz