http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2015/04/DSC_0019.jpg

Pierwsza burgerownia w Kołobrzegu

9 marca 2015 roku w Kołobrzegu po wielu miesiącach oczekiwań otworzyła się pierwsza prawdziwa burgerowania – Masarnia Burger Bar. Jako fan dobrego jedzenia nie mogłem nie odwiedzić tego miejsca.
Niestety czar prysł już na samym początku, ponieważ nie można płacić kartą…

DSC_0016 DSC_0017 DSC_0018

Podchodzę do lady i zamawiam promocję weekendową:
„WYPAS DNIA” – 25 zł – Zamów „Włoskie Cielę” z kukurydzą w kolbie a frytki dostaniesz gratis.
Siadam przy stoliku i po 8 minutach moje zamówienie zostaje podane do stolika.

DSC_0019
Włoskie Cielę to 180 gramów wołowiny, ser gorgonzola, szynka parmeńska, rukola, cebula czerwona, pesto, orzechy ziemne i sos.
DSC_0020 DSC_0023
Mięso jest w ogóle nie doprawione, gdyby nie sos, byłoby czuć smak jałowej wołowiny…
Bułka baaardzo przeciętna, najpewniej zakupiona w jakimś dyskoncie, słabo zgrilowana na ruszcie…
Całość nie trzymała się w ogóle kupy, podczas każdego kęsa sos i tłuszcz ściekał na kuwetkę, w której podano burgera.
Ser gorgonzola i orzechy wraz z rukolą ratują cały smak tej kanapki. Kukurydza podana w zestawie to gotowana dzień wcześniej i odgrzewana w miktrofali kolba, w ogóle nie doprawiona… Czuć było w niej tylko smak wody.
Frytki bardzo dobre i chrupiące.

DSC_0022
Całość można ocenić na słabą czwórkę, ponieważ to pierwsza burgerowania w Kołobrzegu i mają szansę na poprawę.

Polecał: ic_kolobrzeg

Masarnia Burger Bar – ul. Kamienna 1, Kołobrzeg

Facebook i menu: https://www.facebook.com/masarniaburgerbar