http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2015/04/FullSizeRender-1-1050x1400.jpg

Orzesz w mordę!

Będąc w słoneczną sobotę na „III festiwalu smaków food trucków” w Gdańsku zaciekawił mnie truck LA BUDA. Przyznam się bez bicia, że pomimo tego iż mieszkam tu ładnych parę lat, o tym akurat trucku nie słyszałem. Skuszony ciekawymi nazwami burgerów wybór padł na burger „orzesz”. Najkrócej rzecz ujmując jest to  burger z…masłem orzechowym(!), papryką, pomidorem, bekonem oraz firmowym sosem, którego clue (burgera, nie sosu ;)) stanowić miała soczysta wołowina. Już sam skład zapowiadał ciekawe doświadczenia dla kubków smakowych i…rzeczywiście tak było.
FullSizeRenderBurger był jednym z lepszych jakie do tej pory jadłem. Serio. Słony smak orzechów ziemnych (za którymi przepadam), chrupiący bekon i bardzo dobre mięsko naprawdę świetnie ze sobą współgrały. Gdzieś tam w tle były jakieś warzywa, ale szczerze mówiąc – nie interesowały mnie one zbytnio, gdyż na pierwszym planie były właśnie te 3 główne składniki tego burgera.

FullSizeRender (1)Moim zdaniem – naprawdę warto!

Pietracha

La Buda na Facebook: https://www.facebook.com/TaLaBuda

 




There are no comments

Add yours