http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2016/04/1-5-1050x788.jpg

Nowości w North Fish.

Uwielbiam ryby. W Polsce, z tego co mi wiadomo, obecna jest tylko jedna sieciówka specjalizująca się w przygotowaniu ryb – North Fish. Po niedawnych zmianach, powoli acz zdecydowanie wysuwa się w moim prywatnym rankingu na pierwsze miejsce ulubionych miejsc. North Fishowi nie zdarzają się potknięcia w postaci kanapki drwala z kurczakiem. Tutaj zawsze jedzenie jest na wysokim poziomie.

Kolejną wizytę w tym miejscu spowodowała informacja o pojawieniu się dwóch nowości. Łososia Caprese oraz Łososia ze Szpinakiem. Nie mogłem sobie odpuścić spróbowania nowości. Po szybkim zamówieniu obie wersje wraz z dodatkami lądują przede mną.

Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Tym razem mamy do czynienia ze stekiem formowanym, dzięki temu kształt porcji rybiego mięsa jest regularny. Dodatki mimo leżenia pod lampą grzewczą prezentują się całkiem nieźle i całkiem świeżo. Najpierw próbuję wersji caprese. Mocno pomidorowy i lekko serowy smak znika po chwili kiedy do głosu dochodzi smak ryby, intensywny, przyjemny, świeży. Pesto w smaku pojawia się gdzieś w tle. Mięso jest oczywiście wysmażone well done, ciężko się spodziewać w takim miejscu podawania łososia medium, czy medium rare tak jak osobiście lubię najbardziej.

1 2 4

Po chwili zabieram się za wersję ze szpinakiem. Tutaj od razu da się zauważyć, że do wykonania wierzchu wykorzystano szpinak w liściach a nie najtańszy zmielony na miazgę szpinak w brykiecie. Intensywność smaku szpinaku tak jak w przypadku pierwszej potrawy znika po chwili, gdy na pierwszy plan wychodzi smak ryby, podobnie świeżej i smacznej. Jedyne czego mi tutaj brakuje to nieco mocniejszej nuty suszonych pomidorów, których praktycznie w ogóle nie czuć podczas jedzenia.

3 5

O dodatkach ciężko się rozpisywać, były poprawne.

Czy mi smakowało? Owszem. Czy wrócę? Ja jestem prostym człowiekiem, wolę kanapki. Tutaj zresztą skończyło się podobnie, po zjedzeniu połowy porcji Caprese i połowy porcji ze szpinakiem, zamówiłem Fish Burgera.

Oprócz floty trzech nowych kanapek w North Fishu wciąż jest dostępny nieco odświeżony Fish Burger. Towarzystwo dla kawałków smażonego i panierowanego czarnego dorsza stanowi mix sałat, sos łagodny bądź pikantny, sałatka szwedzka i prażona cebulka. Podobnie jak w przypadku pozostałych kanapek z oferty, nie mogę się do niczego przyczepić, kawałki dorsza wysmażone idealnie, wciąż soczyste w środku, dodatki świeże i chrupiące, pikantny sos doskonale nawilżający pieczoną na miejscu bułkę i dopełniający smak całości. Na kanapki do North Fisha na pewno będę wracał.

6 7

Michał Turecki

Ceny:

Łosoś Caprese – 13,99 zł (z dodatkami 21,98 zł)

Łosoś ze Szpinakiem – 13,99 zł (z dodatkami 21,98 zł)

Fish Burger – 6,99 zł

Strona na Facebooku: https://www.facebook.com/NorthFishPL

KONKURS: Po wrzutce na naszym fan page, gdzie prezentowałem fish burgera, odezwał się do mnie NF i zaproponował  dla Was 3 zaproszenia VIP na dowolną rybę + dodatki + dowolny napój. Jak je wygrać? W komentarzach pod tym postem napiszcie, jaką rybę/zestaw/ kanapkę najbardziej lubicie w North Fishu i dlaczego. Nagrodzimy 3 odpowiedzi. Macie czas do poniedziałku, do godziny 24:00. Wyniki we wtorek. Zaproszenia ważne są w dowolnej restauracji North Fish na terenie Polski.

WYNIKI: o kontakt proszę Agnieszka ChlodzinskaJames Cash i Magdalena Asińska. Piszcie na priv podając adres do wysyłki zaproszenia. Gratulacje!