http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2014/06/ABM_5772-1050x697.jpg

Mobilne piece do pizzy, czyli dobry pomysł na biznes.

Najlepsza pizza w przestrzeni miejskiej i atrakcja każdego eventu!

1. Do artykułu tematycznego SF

NOWOŚĆ na rynku!
Mobilny piec opalany drewnem – innowacyjny produkt dla branży gastronomicznej i doskonały pomysł na biznes.

IMG_1388 IMG_1399

Oferta branży gastronomicznej jeszcze nigdy nie była tak zróżnicowana jak teraz. Konsumenci mają do wyboru tysiące gastronomicznych możliwości, które umożliwiają im spróbowanie różnego typu kuchni, nawet tej z najodleglejszych zakątków świata. Przedsiębiorcy w swoich pomysłach prześcigają się i co rusz powstają nowe punkty gastronomiczne, które oferują coś nowatorskiego. A co liczy się dla współczesnego konsumenta? Szybka obsługa i wysoka jakość. Czy to możliwe?

W ostatnich latach można zaobserwować ogromny wzrost popularności food trucków. Do tego stopnia, że na potrzeby food trucków powstają specjalnie miejsca wydzielone z przestrzeni miejskiej jak choćby ostatnio https://www.facebook.com/IskraFoodPark?fref=ts

IMG_8954 IMG_9051

Właściciele ciężarówek z jedzeniem starają się sprostać oczekiwaniom świadomego i ceniącego swój czas konsumenta. Jak widać wychodzi im to świetnie. W polskich miastach, kolejki pod restauracjami na kółkach można zaobserwować o każdej porze dnia. Potrawy pochodzące z polskich food trucków są zdrowe, smaczne i coraz bardziej wyszukane. Największym faworytem, który najczęściej gości w food truck-owym menu jest oczywiście hamburger. Czy to się zmieni?

– Obserwując rynek chcieliśmy zaproponować ciekawy produkt i gotowy koncept biznesowy wpisujący się w ogólnie panujący trend . Miejsc do których można dotrzeć z wysokojakościowym menu jest bardzo dużo. Gorzej z ofertą mobilnych rozwiązań, które mogły by wykorzystać osoby chcące założyć mobilną gastronomię. Dostosowanie samochodu do gastronomicznej działalności jest czasochłonne i wymaga doświadczenia, a gotowych rozwiązań, które zapewniały by najwyższą jakość serwowanych potraw jest niewiele, lub są bardzo drogie. Postanowiliśmy zapełnić niszę i stworzyliśmy produkt, który spełni marzenie każdego, kto chciałby założyć własny mobilny gastronomiczny biznes – mówi Jakub Jędrkowiak, właściciel i pomysłodawca koncepcji mobilnego pieca opalanego drewnem.

Dodaje, że jego rozwiązanie to nie tylko produkcja i sprzedaż pieca, ale całościowy pomysł biznesowy pod nazwą Local Pizza Biznes. To program partnerski do, którego mogą przystąpić wszyscy klienci po zakupie pieca i skorzystać z opracowanego know – how.

Bez względu na to czy ktoś przystąpi do programu otrzyma od firmy pomoc m.in. w zorganizowaniu całej dokumentacji dla Sanepidu, czy też możliwość odbycia szkolenia, które poprowadzi doświadczony pizzaiolo.

Klienci otrzymają gotowe szablony według, których przygotują własną dokumentację do Sanepidu, a po ukończeniu warsztatów, każdy będzie mógł szybko przygotować najwyższej jakości pizzę z pieca opalanego drewnem. Podczas szkolenia zostaną również przedstawione różne możliwości wykorzystania pieca w prowadzeniu działalności. Nasza firma sama przeszła całą ścieżkę założenia biznesu gastronomicznego, uzyskaliśmy stosowane pozwolenia Sanepidu, przeszliśmy szkolenia, wszystko po to by nasza wiedza pozwoliła naszym klientom błyskawicznie otworzyć gastronomiczny biznes- mówi Jakub Jędrkowiak.

Innowacyjne rozwiązanie pieca opalanego drewnem to niewątpliwie atrakcyjny pomysł na biznes. Wśród wielu atutów, najważniejszymi są niskie koszty inwestycji, możliwość zmian lokalizacji, szeroki wachlarz usług ( obsługa imprez, catering), wydajność urządzenia.

Realizacja każdego pomysłu wiąże się z inwestycjami, na które nie wszystkich stać. Dlatego, odpowiadając na potrzeby młodych przedsiębiorstw – firma udziela nieoprocentowanych pożyczek już od pierwszego dnia działalności nowych firm.

Oprócz bezpłatnego kredytu możemy także skorzystać z leasingu i innych form finansowania.

– Duża popularnością wśród osób zamierzających otworzyć własną firmę cieszą się dotacje na rozpoczęcie nowej działalności pozyskiwane z Urzędów Pracy lub środków unijnych. Jednak żeby ją uzyskać musimy przedstawić oryginalny pomysł na biznes i odpowiedni biznesplan. Dlatego firma również pomaga przyszłym przedsiębiorcom w przygotowaniu dokumentów i pozyskaniu wymarzonej dotacji.

————————————————————————————————————–

Mobilny piec opalany drewnem jest całkowicie bezpiecznym rozwiązaniem, posiada homologację, dzięki czemu jest pełnoprawnym uczestnikiem ruchu drogowego. Wykonany z najwyższej jakości komponentów gwarantuje niezawodność i bezpieczeństwo. Producent udziela gwarancji, dostęp do usług serwisowych w całej Polsce, oraz różne możliwości dostosowania nadwozia na potrzeby klienta.

—————————————————————————————————————-

Imprezy plenerowe do doskonała okazja do serwowania pizzy z pieca opalanego drewnem. Dlatego też, mobilny piec mozna było już zobaczyć kilkukrotnie w akacji na różnego rodzaju eventach. Z mobilnego pieca korzystaja również stacjonarne lokale gastronomiczne, które posiadają ogródek przy restauracyjny!

ABM_5678 ABM_5772 IMG_1074 IMG_1273

Kontakt:

Web: localpizza.pl

Email: biuro@localpizza.pl

Tel: +48 530 700 084

Katalog w PDF: http://www.localpizza.pl/images/folder1net.pdf