http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2015/06/2-1050x591.jpg

LaStrega – pizza z Lublina

Nadszedł długo oczekiwany piątek i kolejny męski wieczór w towarzystwie zimnego piwka . Jak wszyscy wiedzą, długi rozmowy na koniec tygodnia męczą, a i piwo jakoś tak wzmaga apetyt. Następstwem czego oczywiście jest usilne szukanie super oferty na dowóz.

Po paru minutach klikania – tu wspomogłem się apką pizzaportal.pl –podejrzałem, która pizzeria jest wysoko oceniania – wybór padł na pizzerię LaStrega.

Skorzystaliśmy z oferty promocyjnej za 49zł dostajemy 2x Pizza Colos Ø45cm z 3 dowolnie wybranymi składnikami (oczywiście ser i sos-baza to podstawa).

I tak na szybko wzięliśmy:

1)salami, oliwki i najostrzejsze papryczki na zakładzie,

2) krewetki, czosnek, mozarella.

I tu mała uwaga. W menu „dodatki” mamy pozycję krewetki oraz owoce morza. Pani po drugiej stronie słuchawki usilnie nie chciała nam przyjąć zamówienia z owocami morza, twierdząc, że to nie jeden składnik a parę. Ciekawe, bo oliwek nie rozdzielają na czarne i zielone.

Po ok 45 minutach oczekiwania witają nas dwa sporych rozmiarów pudła.

I tak oto prezentują się nasze kompozycje:

1

Salami, oliwki, papryczki

2

Krewetki, czosnek, mozarella.

Najprościej w świecie pizza nr 1 zaskoczyła nas. Swoim smakiem i cienkim ciastem. Na plus!

Ewidentnie widać, że osoba przygotowująca nasze placki nie poskąpiła składników

 

3 4

Marynowane papryczki – niemałe kawałki w niemałych ilościach.

Liczne papryczki, które naprawdę okazały się bardzo ostre, zrobiły całą robotę. Delikatnie mówiąc – paliło dwukrotnie. Do tego oliwki, co nas zaskoczyło – i czarne i zielone oraz salami, w ilości niemałej.

Inaczej trochę sprawa miała się w przypadku drugiej kompozycji. Niestety na plac boju zostało rzuconych parę krewetek i ledwo wyczuwalny czosnek. Na szczęście niemała ilość sera uratowała sytuację.

O dodatkach takich jak sos czosnkowy/pomidorowy nie mogę wypowiedzieć się, bo ich nie uznaję do pizzy. Wiem, że są, co widać też na zdjęciu. Ot chyba typowy sos czosnkowy na bazie jogurtu. Wszystkim polecam oliwę z oliwek w zamian.

Pierwszy raz smakowaliśmy pizzy produkcji tejże wytwórni. Z jednej strony pizza pełna składników i smaku, z drugiej strony okrojona ilość krewetek koktajlowych na drugim placku, uzupełniona sporą ilością sera. Na obecną chwilę jestem na tak ze względu na smak i cienkie ciasto upieczone tak jak lubię. Na pewno nie będę bał się powtórnej przygody z LaStrega, a i chętnie też odwiedzę lokal przy najbliżej okazji.

http://www.lastrega.pl/

https://www.facebook.com/pages/Pizzeria-La-Strega/291479354199422

Edek Ziel Aż




There are no comments

Add yours