close
Jak blogerów mixować uczyli, czyli Pepsi Mixology

Jak blogerów mixować uczyli, czyli Pepsi Mixology

0udostępnień
25 marca 2014PepsiPepsi Mixology594Przeglądy

W zeszłą środę byłem zaproszony na imprezę zorganizowaną przez Pepsico Polska w Platinum Club & Restaurant. Znalazłem się w doborowym gronie osób związanych z szeroko pojętą blogosferą oraz trendseterów. Z ciekawością oczekiwałem co też będzie się działo. A działo się sporo. Warsztaty prowadzili Maciej Chojara – uczestnik Independent Flair League, jeden z czołowych polskich barmanów, wykładowca w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów w Warszawie, oraz Kamil Majewski – absolwent i wykładowca Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów w Warszawie, w 2011 najlepszy młody zawodnik polskiej sceny flair.

Na początku było krótkie omówienie, takie wprowadzenie do świata Mixologii.

20140319_172042 20140319_172138 20140319_173513

Po części teoretycznej przyszła pora na zabawę, czyli część praktyczną. Podzieleni na 4 osobowe zespoły tworzyliśmy swoje drinki. Najlepsze znajdą w specjalnym e-booku PepsiCo, który dostępny będzie za darmo dla wszystkich zainteresowanych.

20140319_183006 20140319_183029 20140319_183044

Ja stworzyłem tylko jednego drinka, bo nieostrożnie posłużyłem się nożem i doznałem awarii kciuka :D Drink był całkiem niezły, na bazie czarnego Johnny Walkera, pulpy brzoskwiniowej, jabłka i 7 Upa.

20140319_184012

Każdy uczestnik warsztatów otrzymał pamiątkowy zestaw rozrywkowy, w skład którego weszła karta drinków na produktach Pepsi, zestaw napojów Pepsi, zestaw barmański i (w moim przypadku) butelka Captain Morgan Spiced Gold Rum.

1972461_623851281024784_148999483_n

A potem to już była impreza że ho ho :)

Podsumowując: Fajny pomysł na promocję marki, bo na pewno więcej zapamiętałem niż tylko otrzymując produkty, miałem okazję spotkać fantastycznych ludzi, których do tej pory znałem wyłącznie z internetu no i nauczyłem się robić drinki ;)  Dziękuję Pepsico Polska!

Polska ziemniakiem stoi, nawet po turecku, czyli Krakowski Kumpir

Tropem wietnamskich przysmaków. Część 1 – Bar MEN’s

Dodaj komentarz