close
FRUVE. NIE MA BEKONU, ALE I TAK JEST ZAJE…

FRUVE. NIE MA BEKONU, ALE I TAK JEST ZAJE…

0udostępnień

Uwielbiam obserwować nowe koncepty na rynku street foodu. Nowe pomysły, nowe smaki, nowi ludzie w branży. Czasem trafiają się perełki a czasem oklepane i nie wróżące sukcesu projekty. Ale Fruve jest fajne. To pierwszy z serii szybkich barów ze zdrowym jedzeniem, serwujący soki, małe przekąski on-the-go i szybkie zdrowe lunche. Otworzyli się w Warszawie w podziemiach pod Rondem Czterdziestolatka (Dworzec Centralny).

F1

Założenie jest proste. Wszystko przygotowywane jest na miejscu. Pieczona wędlina, świeże warzywa z pieca, makarony, kasze, pasty i wyciskane soki.

F2 F3

Menu jest stopniowo rozbudowywane, ale już teraz można zamówić kanapki (9 złotych) lub zestawy kanapek z zupami (16 złotych).

F4

Dla mnie bomba. Solidna dawka dobrej wędzonej szynki, tylko lekko wzbogacona o sałatę i ogórka w bułce ze skropionym oliwą wnętrzem.

F5

Krem świetny, z wybijającymi się smakami oliwy, pomidora, przypraw. Gęsty i sycący.

No to pora na coś do picia. Wybór jest spory, oczywiście do wyboru także jarmuż, ogórek  czy pietruszka.

F6

Ceny od kilku złotych za szklankę do 16,00 za duży zestaw hipstera :-)

Fajnym daniem do zabrania na późniejszy posiłek są pasty pakowane wraz z macą, którą można w nich buszować bez użycia noża i widelca.

F7 F8

Ceny na poziomie 7-9 złotych za świeżutką przekąskę są naprawdę porównywalne z marketowymi. Na większy głód można spróbować sałatek – średnio około 15 złotychza dużą porcję wraz z sosem.

F9

Obsługa mega uprzejma i sprawna. Doradza przy wyborze nawet bez pytania ;)

F10 F11

Śniadaniowo serwuje się tu prosto z lodówki owsiankę i jaglankę. Cena również nie zabije portfela (7 złotych) a dla osób dbających o figurę – danie jak znalazł.

Ciekawym pomysłem są także mini-lunche napakowane zdrowymi węglowodorami ? Brązowy makaron czy kuskus prosto z pieca nie zapychają a świeżo pieczone warzywa naprawdę fajnie chrupią przy jedzeniu (około 15 złotych).

Znając podejście właścicieli, menu pewnie będzie jeszcze ewoluowało, ale jak na pierwsze dni istnienia, rokuje całkiem nieźle. Wypada trzymać kciuki i powoli zacząć odzwyczajać się od burgerów i pulled porków ? Idzie nowe. I ładne.

KASZPIR

Fruve – Warszawa, Rondo Czterdziestolatka (lokal nr 6) przy Dworcu Centralnym, tel. 606 92 92 92, czynne od 6:30 – Facebook

W poszukiwaniu ramenu idealnego. Mateusz w Yetztu

Kuchnia polska w imprezowym nastroju, czyli Kuchnia Boho

Dodaj komentarz