http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2017/08/4-1-1050x788.jpg

Burger Grzybowy w McDonalds

O tym, że Burger Grzybowy pojawi się w McDonalds wiedziałem już jakiś czas, dlatego w dniu wejścia oferty w życie, chwilę po południu zjawiłem się w jednej z krakowskich restauracji sieci aby sprawdzić jak w rzeczywistości prezentuje się i smakuje nowa propozycja spod znaku złotych łuków.

Jak w przypadku każdej nowości, czas oczekiwania na burgera jest nieco dłuższy. W końcu dostałem w swe ręce tacę z Burgerem Grzybowym i udałem się do stolika.

Po otwarciu pudełka, burger prezentował się całkiem nieźle. Lista składników składających się na kanapkę nie jest długa i korzystając przy zamówieniu z interaktywnej tablicy, możemy bez trudu dodać do kanapki coś co lubimy, lub ująć z niej coś co nam nie pasuje. Ja chciałem spróbować jak smakuje wersja wymyślona przez twórcę kanapki, dlatego nie zrezygnowałem na przykład z rukoli za którą nie przepadam.

Pierwszy gryz, czuję głównie mięso, dobrej jakości ser oraz pieprzową rukolę, w drugim gryzie mocniej do głosu zaczynają dochodzić pieczarki, które nie są tutaj zmasakrowane tak mocno jak w toście z serem i pieczarkami z oferty śniadaniowej. Na końcu wyczuwam delikatny i kremowy sos grzybowy który moim zdaniem, także jest zrobiony na bazie pieczarek. Całość zaskakuje jednak pozytywnie, pieczarki i ser to zawsze doskonałe połączenie, a kiedy dodamy do nich delikatnie chrupiącą czerwoną cebulę i pikantną rukolę, efekt jest lepszy niż można się spodziewać na pierwszy rzut oka. Mięso jak zawsze w McDonalds jest wysmażone na well done, ale smakuje na pewno lepiej niż mniejsze kotlety które znajdziemy w tańszych kanapkach w tej sieci. Bułka w której zamknięto te wszystkie składniki, wygląda i smakuje dość standardowo, ale dzielnie wytrzymuje ciężar kanapki i nie rozpada się do ostatniego kęsa.

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się, że nowy burger zasmakuje mi aż tak bardzo. Nie jest to jakaś wyjątkowa feria smaków, ale wszystko pasuje tu do siebie doskonale, mamy różne kontrujące się smaki i różne tekstury które powodują, że kanapka nie jest nudna. Smakowało mi.

Ceny:
Burger Grzybowy – 13,40zł (ceny mogą się różnić, w zależności od lokalizacji)




There are no comments

Add yours