http://streetfoodpolska.pl/web/wp-content/uploads/2016/03/IMG_2193-1050x1400.jpg

American Big Beef Melt w Subway

Nowy sandwich w Subwayu. Sandwich, który w nazwie ma „big beef”. Nie ma bata, trzeba spróbować. Na zdjęciach prezentował się co najmniej dobrze:

IMG_2195

Jak widzicie, fota sugeruje by zamówić go z pomidorem i sałatą, ja jednak jak zwykle pomidora pominąłem, sałatę także.  Domówiłem dodatkowy ser, parmezan, kiszonego ogórka, cebulę i jalapeno. Sandwich nie ma dedykowanego sosu, więc wziąłem honey mustard i BBQ. Połówka kosztowała mnie 12.90 zł:

IMG_2194

Odbieram zamówienie, rozwijam papier:

IMG_2196 IMG_2197

Na pierwszy rzut oka sandwich wydaje się ubogi, zdecydowanie odbiega od tego, co widzimy na zdjęciu reklamowym. Podnoszę górną część bagietki, by sprawdzić czy wszystko jest:

ABBM

Wszystko się zgadza, pora jeść. No to gryzę:

IMG_2199

Pieczywo zapieczone doskonale, ser roztopiony zgodnie z zasadami sztuki, podwójna jego ilość naprawdę robi robotę. Sosy są słodkawe, doskonale przełamują pikantność papryczek. Cebula chrupie, ogórek nadaje lekkiej słoności. Mięso. Jest to jeden kawałek wołowiny typu chopped steak. Miękki, delikatnie doprawiony, soczysty, dobrze smakuje z pozostałymi składnikami.

Podsumowując: American Big Beef Melt to kolejny udany sandwich, jaki serwuje polski Subway. Nie porwał mnie może tak jak Buffalo Chicken czy Chicken Bacon Ranch Melt, ale smakuje naprawdę dobrze. Zjadłem ze smakiem do końca i miałem poczucie dobrze wydanych pieniędzy.




There are no comments

Add yours