close
Allejaja, limitowany potwór w Barn Burger

Allejaja, limitowany potwór w Barn Burger

0udostępnień

Święta, święta i po świętach, a tymczasem w Barn Burger trwa jeszcze świąteczna edycja limitowanych burgerów: jeden jajeczny, a drugi zajęczy.

11134391_10205623621528514_764750378_n

Który wybrać? Ponieważ jestem wielkim miłośnikiem dań z jajem wybieram jajecznego „AlleJaja” (26zł) bo wiem, że będzie mi smakował, podobnie jak i „Sekret Zdzicha”, który pozostał na stałe w karcie menu i jest moim ulubionym burgerem. W końcu nadszedł TEN moment: to co dostaję jest potwornie wielkie, olbrzymie, ledwo mieści się na tacy tuż obok fryt, colesława, sosów BBQ i pomidorowej salsy z kolendrą.

11134401_10205623621608516_1955298749_n 11131801_10205623622528539_1897575453_n

Napiszę jedynie o burgerze, bo reszta dodatków jest większości z Was znana. Buła maślana, prawie niesłodka więc całkiem dobrze pasuje do burgerów, chociaż chciałbym mieć do wyboru także bułkę pszenną z sezamem mocno grillowaną i chrupiącą bo już powoli nudzi mi się ta maślana. Zawartość burgera to grillowane na medium 200 g wołowiny, świetny jak zawsze i w odpowiednim czasie zdjęty bekon z grilla, jajo gotowane (w burgerze „Sekret Ździcha” jajo jest sadzone i takie bardziej mi smakuje, gdyż przebite żółtko fajnie się rozlewa po całości), bardzo wyczuwalny ser blue cheese. Jego nie mogło tam zabraknąć, po prostu było to idealne połączenie z jajkiem, a dodatkowo gorzkawy posmak gryzionych orzechów włoskich podkręcał smak. Młody szpinak był, widać go było nawet kilka razy, ale nie wnosił zbyt wiele do burgera, podobnie jak rzeżucha, wolałbym aby szpinak był siekany, z odrobiną sosu śmietanowego, tak jak występuje we wspomnianym „Sekrecie Zdzicha”.

11131846_10205623621808521_1703764520_n 11134377_10205623622408536_881917376_n 11119881_10205623621968525_1184039476_n

Sos majonezowy z chrzanem zostawiłem na koniec. Tak jak lubię majonez tak i uwielbiam chrzan, a połączenie obu w tym przypadku mocno i charakternie podkręciło burgera, że nie był ani nudny, ani suchy – przyjemnie się go jadło do ostatniego kęsa.

I jeszcze krótki film na koniec:

Jednym słowem – polecam. Adam – MyFoodTruck.pl

Barn BurgerZłota 9, Warszawa

WWW i menu: http://barnburger.pl

Facebook: https://www.facebook.com/BarnBurger

Faszerowany indyk i kurczak BBQ, czyli wizyta w sieciówkach

„ale ryba” w Kołobrzegu – czyli rybka lubi pływać

Dodaj komentarz